650.00ден

Тиквеш Cabernet Sauvignon

Црвено вино, Cabernet Sauvignon
Црвено – Богато и Полно
Винарија: Домашна, Тиквеш
Земја/Регион: Македонија, Тиквешко
750 ml

Поклонот се спакуван во специјална картонска кутија.


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/customer/www/podarok.mk/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/templates/single-product/meta.php on line 25

За вистинските љубители на виното го одбравме најквалитетното грозје од тиквешкото виногорје и го преточивме во нашите најдобри вина – Special Selection. Каберне Совињон е суво црвено вино со пурпурноцрвена боја, дискретна овошна арома со траги на зачин и мириси на вишна, малина и на суво грозје. Се одликува со полно тело, добро избалансирани танини и со карактеристично елегантен финиш. Препорачана температура: 16ºC – 18ºC